Amerikan Chrysler, Tamamen İtalyan Fiat ın Oldu !!!

Bünyesinde birçok marka barındıran İtalyanların dev otomobil şirketi Fiat, 2009 yılında Amerikalı Chrysler’i batmaktan kurtarmıştı. 2012 yılının ocak ayında da benzer bir operasyon yaparak Chrysler’deki hisselerini yüzde 5 artıran Fiat, mevcut hisselerini yüzde 58.5’e çıkarmıştı. Aradan iki yıl geçtikten sonra...


...bu kez daha büyük bir operasyona imza atan İtalyanlar, 3.65 milyar USD ödeyerek Chrysler’ın geri kalan yüzde 41.5’lik hissesini de satın aldı. Yeni yüzde 41.5′lik pay 20 Ocak itibarıyla İtalyan şirkete geçecek ve böylece Chrysler’in yüzde 100′ü Fiat’ın kontrolüne geçecek. Fiat, satın almanın bir koşulu olarak, Chrysler’de örgütlü olan VEBA sendikasına önümüzdeki dört yıl içinde 700 milyon USD ödeyecek. İtalyan markanın Chrysler’in tamamını satın alması, şirketi olası bir halka arzdan da kurtarmış oldu. Zira Chrysler’in geri kalan hisselerini elinde bulunduran VEBA sendikası, halka arz konusunda ısrarcı davranıyordu. Fiat ise şirketi borsaya açmak istemiyordu.
Fiat CEO’su Sergio Marchionne, satın almayı tarihi bir an olarak yorumladı ve “Bu satın almayla birlikte uluslararası otomobil pazarında daha büyük işler yapacağız,” diye konuştu. Chrysler’in yüzde 41.5’lik hissesi için ödenecek 3.65 milyar USD’nin 1.9 milyarı irili ufaklı yatırımcılara ödenecek.
(Alıntıdır)



0 yorum :

Konuyla ilgili yorumlar yapabilir, aracınızda yaşadığınız bir problemi diğer kullanıcıların okuması ve yorumlaması için paylaşabilirsiniz.